Opleidingen

Ontdek wat tekenen en vormgeving voor jou kunnen betekenen. Krijg persoonlijke begeleiding om op specifieke aspecten te oefenen of heel concrete tips om bijvoorbeeld presentaties en documenten te verbeteren.

Een goede opmaakt ondersteunt de informatie die gepresenteerd wordt.

Visueel sterke presentaties

Verbeter de vormgeving van jouw presentaties met praktische tips en algemene principes. Leer hoe je een doordachte visuele opmaak kan gebruiken om de boodschap over te brengen tot jouw publiek.

1200 (totaal, excl. btw)

halve dag

max 12 deelnemers

Design basics voor niet-designers

Leer de basis bouwstenen van onze grafische communicatie: lettertypes, kleuren en iconen. In deze interactieve sessie van 4 uur leer je de juiste keuzes maken om (interne) communicatie te verbeteren.

1200 (totaal, excl. btw)

halve dag

max 12 deelnemers

Tekenen maakt gedachten duidelijker dan woorden alleen.

Visueel denken

Ontdek hoe simpel een tekening maken kan zijn. Jouw gedachten visueel maken, helpt anderen er in mee te stappen. Zo worden jouw eigen concepten beter begrepen én moedig je tegelijk de creativiteit aan van het hele team.

1200 (totaal, excl. btw)

halve dag

max 12 deelnemers

Verkennen

Een verkennende sessie is een korte workshops rond een centraal onderwerp. Je krijgt een introductie, een springplank om in het thema te duiken. Alle informatie en interacties blijft op een toegankelijk niveau. De groep bepaalt het tempo.

Enkele voorbeelden van verkennende workshops:

Beeld je in, in je beeld.

Maak kennis met het "6P Story" om een proces te analyseren. Leer hoe je via enkele simpele principes in de huid kruipt van de persoon die het proces ondergaat. Door je te spiegelen in dat personage krijg je inzicht in de pijnpunten. Tegelijk geeft het beeldend een beter overzicht van het werkelijke proces dat je vorm geeft.

Aan de hand van dit korte stripverhaal kunnen anderen beter volgen hoe jij het proces ziet. Dat is de eerste stap. Zo kunnen jullie samen aan de slag om valkuilen te dichten of pieken te verhogen.

Maak er een tekeningske bij.

Bouw voldoende vertrouwen op in jouw tekenvaardigheden om een punt kracht bij te zetten. Of het nu gaat om spontaan te tekenen wanneer je iets probeert uitgelegd te krijgen of om een presentatie voor te bereiden. Je hoeft geen Michelangelo te zijn om een boodschap in beeld over te brengen. Met net voldoende kennis en kunde kom je al heel ver.

De verrassing!

Sta jij open voor alles? Geef mij een idee van jouw functie/team/bedrijf waarvoor je de sessie besteld, verwachtingen en voorkeuren die je eventueel hebt en laat je nadien verrassen. Op basis van die info zal ik een activiteit bedenken.

€ 240 (excl. btw)

max 12 deelnemers

2 tot 4 uur/sessie

Workshop boeken
Men leert niet zomaar plots tekenen...

Men leert niet zomaar plots tekenen...

Verdiepen

De verdiepende trajecten wil ik volledig afstemmen op jouw noden en verwachtingen. Met een tempo en intensiteit die haalbaar is, begeleid ik jouw richting de opgestelde doelstellingen. Geen plotse, overweldigende lading aan informatie die je achteraf moet zien te vertalen naar iets toepasbaar. Eerder behapbare stukken die we in concrete situaties kaderen en toepassingen of acties oefenen.

Tekenen

Wil je (beter) leren tekenen? Zijn er bepaalde aspecten die je specifiek wil oefenen? Perspectief, het menselijk lichaam, dieren, actie, tekenmateriaal, ... of gewoon een frisse insteek nodig om de creativiteit aan te zwengelen? Zeg maar wat jou interesseert en waar je wil geraken. Vervolgens structureer ik oefeningen in regelmatige sessies om die doelen te halen.

Heb je intersse in een sessie modeltekenen in jouw bedrijf? Dan kan ik daar een speciale formule voor uitwerken die afwijkt van onderstaande prijs en deelnemers. Contacteer mij via info@pjotrcornelis.be om concreet te bespreken wat mogelijk is.

Design

In mijn professionele leven heb ik voornamelijk ervaring met grafische vormgeving en het ontwerpen van digitale producten. Mijn interesse voor design startte vanuit toegepaste grafiek. Met name zeefdruk vond ik zeer boeiend. Een printer neemt natuurlijk wel werk uit handen. Posters, flyers, kaartjes, ... zijn veel efficiënter te laten printen. Het ontwerpen begint voor mij nog steeds op papier. De mogelijkheden met software als Illustrator en InDesign lijken eindeloos, daarom helpt het met beperkte middelen eerst een concrete richting te vinden en die dan pas digitaal verder te gaan ontwikkelen.

Na mijn studies in de beeldende kunsten verdiepte ik mij verder in de mogelijkheden van digitale media. UI- en UX-design zijn tegenwoordig uitgegroeid tot zeer brede disciplines. Daar kan ik een introductie toe geven. Met de focus op beginnende designers, om te ondersteunen via concrete hulp en tools. Zelf ben ik ooit gestart als eerste en enige designer in een groeiend IT-bedrijf. Dat opstartproces is mij bekend. Het gaat gepaard met veel zoeken en gewoontes ontwikkelen. Deze gewoontes vormen de basis voor de verder ontwikkeling van design binnen het bedrijf. In die periode is het fijn af en toe hulp te krijgen van iemand die het slagen van de zweep reeds kent.

Privé houd ik mij ook al eens bezig met het ontwerpen van meubels. Voorlopig zijn daar slechts twee van uitgevoerd. De rest is nog even sparen. Het hele proces is voor mij vaak leuker dan het resultaat. Een schets toont heel concreet wat ik in gedachte heb. Zo wordt het begrijpelijk voor mijn partner om verder te bespreken en de vakman om het concept uiteindelijk uit te voeren.

€ 240 (excl. btw)

max 6 deelnemers

2 tot 4 uur/sessie

Traject boeken
Leer een methode en je kan 1 vis tekenen. Leer technieken en je kan alle vissen tekenen.

Leer een methode en je kan 1 vis tekenen. Leer technieken en je kan alle vissen tekenen.