Inzichten, mijmeringen, ...

Wat je hier aantreft zijn uitgeschreven hersenspinsels over mijn bezigheden: ontdekkingen, commentaren, antwoorden, ... Kortom alle zaken die mij aanzetten tot reflectie. Als je een nieuw onderwerp in mijn hoofd wil stoppen, om te zien wat er uit zou komen, mag je dat zeker doen via info@pjotrcornelis.be of een social medium naar keuze.

Een foto van de ingekaderde tekening.

6 februari 2024

Een beeldende improvisatie

Bij het maken van de tekening 'Herfstbos, na de stortbui' heb ik foto's genomen van elke tussenfase. Het leek mij interessant even stil te staan bij het proces. Deze weg zat vol momenten van improvisatie. Om die goed te laten verlopen beroep ik mij op structuren zoals materiaalkennis, kleurentheorie en praktische overwegingen. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat en wat ik juist bedoel probeer ik doorheen het artikel helder toe te lichten.

Digitale tekening tegenover een inktafdruk op papier.

8 januari 2024

Vormt AI een bedreiging voor de creatieve sector?

Het is inderdaad enorm knap welke beelden tegenwoordig door AI gegenereerd kunnen worden. Een job als tekenaar of designer vervangen zie ik voorlopig niet gebeuren, wel ingrijpend veranderen. Dat standpunt wil verduidelijken door de verwerking van die articifiële intelligentie te vergelijken met een proces van vlekken inkt op papier.