In het kort...

Hallo! Ik ben Pjotr. Mijn passies zijn tekenen en lesgeven. Daar kan ik uren over praten. Verder ben ik ook begeesterd door grafiek, design, muziek en humor. Spreek er mij op aan en we zijn vertrokken voor een avondvullend programma.

Leren en lesgeven

Zelf ben ik heel leergierig ingesteld. Ik lees, kijk en luister graag, steeds op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Tegelijk vind ik het fijn om al wat ik weet en kan te delen.

Onlangs startte ik daarom iets nieuw: begeleiding aanbieden voor werknemers. Een gepersonaliseerd traject binnen de context van een job biedt volgens mij krachtige groeikansen. Daar schuilt veel meer potentiëel dan één of enkele geïsoleerde momenten, doordat het een duurzame ontwikkeling aanstuurt van diepgaand begrip.

School en daarbuiten

Mijn passie voor het tekenen probeer ik onder andere te delen als leerkracht modeltekenen in de Sint-Lukas Academie te Schaarbeek. Tijdens mijn studies als beeldend kunstenaar bleek dit mijn favoriete bezigheid. Nu vind ik het opnieuw boeiend om te benaderen vanuit mijn standpunt als leerkracht.

Via MUS-E en Labolobo heb ik dan weer heel andere ervaring opgedaan dan de schoolse context te biedene heeft. Bij deze organisaties ligt de focus op het artistieke en is leren een bijproduct. Het draait er vooral om een fijn moment te creeëren voor deelnemers.

Een resultaat van de activiteit voor Labolobo waarbij deelnemers een beeld opbouwden vanuit de omlijning van hun handen.

Een resultaat van de activiteit voor Labolobo waarbij deelnemers een beeld opbouwden vanuit de omlijning van hun handen.

Tekenen is kijken, ontdekken, ... genieten

Ooit wou ik uitvinder worden en de wereld rondreizen. Die creatieve en nieuwsgierige ingesteldheid is gebleven, maar dan in andere vormen. Het uitvinden krijgt beeldend uiting en in mijn lesontwerpen. De wereld verken ik graag stukje bij beetje. Op een manier vind ik korte citytrips fijner dan een lange tocht omdat het dwingt tot intese focus en zo meer breekt met het alledaagse. Net zoals een modelsessie even de hele wereld rondom doet vergeten.

Overal waar ik kom heb ik een schetsboek mee. Een klein, handig formaat om spontaan de tijd te kunnen nemen een tekening te maken. Dan is het alsof de tijd even stilstaat.

Foto van mij aan de Niagara watervallen.

Foto van mij aan de Niagara watervallen.

Muziek in beeld

Een andere grote fascinatie is muziek. In mijn persoonlijke projecten kan je veel linken vinden. Vooral ritme lijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie voor beeldend werk. In mijn eindwerk DRUM zocht ik ooit zeer specifiek de mogelijkheden op om een drumsolo visueel voor te stellen.

Het einde van een idee is hier voorgesteld door de val van het personage en een explosie aan cymbaalslagen. Iets wat in populaire muziek ook al eens wordt toegepast.

Het einde van een idee is hier voorgesteld door de val van het personage en een explosie aan cymbaalslagen. Iets wat in populaire muziek ook al eens wordt toegepast.

Maatwerk

Ontwerpen is creatief zijn met de noden en beperkingen die de opdracht bepalen. Als designer sta ik dan ook ter beschikking op maat van de klant. Ik denk graag mee over wat exact nodig is en pas mijn diensten aan op basis van de fase waarin het project zit.

Als startup wil je bijvoorbeeld zo snel mogelijk ontdekken of jouw product of service aanslaat. Een volledig uitgewerkt brand boek en fancy website zijn niet nodig. Naarmate jouw bedrijf groeit, kunnen we dit samen verder uitbouwen.

Designs bekijken