DRUM

Een man mist zijn bus en besluit te liften. Hij belandt echter van de ene eigenaardigheid in de andere. Deze vreemde wendingen zijn het resultaat van grafische experimenten om muziek voor te stellen. Heel de strip is namelijk opgevat als een visuele drum improvisatie.

De kleurrijke trappen gaan in een schijnbaar oneindige wirwar over de 2 pagina's. Plots is er toch 1 die op een deur eindigt.

De kleurrijke trappen gaan in een schijnbaar oneindige wirwar over de 2 pagina's. Plots is er toch 1 die op een deur eindigt.

Door de alternatieve aard van het concept ben ik ook heel anders gaan werken. Geen uitgesponnen scenario, zelfs geen vage verhaallijn, maar van pagina naar pagina en idee naar idee.

Ook de kaders gingen op de schop. Elke 2 pagina's bekeek ik als een geheel. Telkens een nieuwe compositie van aanwijzingen en details.

Het hoofdpersonage stapt in een rode For Mustang en het ritme begint op te bouwen. Op deze pagina is alles nog gestructureerd en rustig.De rit neemt een vreemde wending op de volgende 2 pagina's. De kaders beginnen over elkaar te schuiven en te draaien.De chaos bereikt een hoogtepunt tot de auto de diepte in stort.

Bij aanvang koos ik een bepaalde set kleurpotloden, die symbool stonden voor de geluiden. De focus kwam al snel op het ritmische aspect te liggen. Met de lifter als representatie van de drummer en de lift als allusie op de muse die hem gaande hield, kreeg het geheel vorm.

Na mijn studies besloot ik zelf een kleine oplage van mijn boek te laten drukken. 20 stuks, elk genummerd. Zo kon ik uitgevers benaderen en geïnteresseerden voorzien van een exemplaar.

Het volledige verhaal is digitaal te lezen via deze link.